Mik a medencéhez kapcsolódó gépészeti elemek? Medencefedés kiegészítők.

A medence gépészet, feladata a megfelelő körülmények biztosítása a medence számára. Ide tartozik a víztisztaság, a hőmérséklet, a fényhatások, vagy például az élmény hatások is.

Nézzük a legfonotsabb medence gépészeti elemeket:

1. Szűrők

Két típusuk létezik: a telepített, azaz beépítést igénylő szűrők és a telepítést nem igénylő, általában befüggesztett vízforgatók, szűrők. Mind a két típus fontos kiegészítője a medencefedésnek, hiszen a medencefedés telepítése nem teszi szükségtelenné a szűrők használatát.

2. Vízvezető szerelvények

Majd' minden medencében megtalálhatóak az oldalsó és/vagy padlóbefúvók, a padlóösszefolyók, tulfolyórácsok, stb., egyszóval azok a gépészeti elemek amelyek a víz szűrését, mozgatását, akadálymentes továbbítását szolgálják.

3. Világítás berendezései

A medencefedés, és önmagában a medence esztétikai élményét növelik az ízlésesen elhelyezett víz alatti és víz feletti világító testek. Nagyon sok féle megoldásban lehet őket beszerezni, kezdve az egyszerű fehér izzótól a színváltós ledsorokig.

4. Vízfűtés

Egy korszerű medence fontos eleme, hisze a természetes körülmények között található medencék vize önmagában viszonylag korlátozott időintervallumban vehető igénybe az önfeledt szórakozás, sportolás céljára. Hasonlóan az épületgépészeti megoldásokhoz, többféle módon lehet a medencét fűteni: kazánnal, napenergiával, elektromos fűtéssel, hőszivattyúval, stb.

5. Tartozékok, kiegészítők

Ide soroljuk a tisztításhoz, karbantratáshoz szükséges egyéb felszerelési tárgyakat, például tisztítóhálókat, porszívókat, hőmérőket, vegyszereket.

6. Komfort eszközök

Divatos és sokat használt eszközök a medencefedés alatt: ellenáramoltatók, zuhanyzó eszközök, masszázs eszközök, páramentesítők. Mind-mind a komfort és használhatóság növelését célozzák, rendkívül jó használati értéket adva a medencének.